fbpx
+ AAA -

Ukrajinski vojnik: “U Soledaru nitko ne broji mrtve i svi znaju da će grad biti napušten!”

Autor: Admin

Američki CNN objavio je 10. siječnja zanimljiv tekst iz kojeg izdvajamo riječi ukrajinskog vojnika koji se bori u Soledaru:

„Vojnik je rekao da od utorka navečer nije bilo jasno koliki dio grada drže Rusi: “Nitko ne može sa sigurnošću reći tko se kamo preselio i tko što drži, jer nitko ne zna sa sigurnošću. U gradu postoji ogromna siva zona za koju svi tvrde da je kontroliraju, [ali] to je samo prazna priča.”

CNN dalje navodi, prenoseći njegove riječi, kako su „Ukrajinci izgubili mnogo vojnika u Soledaru“, ali da se redovi popunjavaju dok se borba za rudarski grad nastavlja. “Ljudstvo naših postrojbi obnovljeno je gotovo manje-više upola. Nemamo čak ni vremena pamtiti nadimke jedni drugima [kada stigne novo osoblje].”


„Vojnik je kazao kako vjeruje da će ukrajinski vojni čelnici na kraju odustati od borbe za Soledar te se zapitao zašto to još nisu učinili. “Svi razumiju da će grad biti napušten. Svi to razumiju”, kazao je. “Samo želim razumjeti koja je svrha [borbe od kuće do kuće]. Zašto umrijeti, ako ćemo ga ipak napustiti danas ili

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Ukrajinski vojnik: “U Soledaru nitko ne broji mrtve i svi znaju da će grad biti napušten!”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.