+ AAA -

TOP VIJEST: Kineski parlament odobrio Zakon o nacionalnoj sigurnosti Hong Konga!

Autor:

Konačno se i dogodilo ono, što se već nekoliko tjedana u svijetu s velikom pozornošću isčekivalo: kineski parlament, kao najviše zakonodavno tijelo zemlje, u utorak, 30. lipnja, odobrio je zakonski prijedlog o nacionalnoj sigurnosti Hong Konga.

Taj je prijedlog bio izvrgnut snažnim kritikama, prije svega SAD-a i Velike Britanije, koji su tvrdili kako će se njime de facto ukinuti autonomni status te bivše britanske kolonije, koja je 1997. g., sporazumom između Pekinga i Londona vraćena matici zemlji.

Prema riječima guvernerke Hong Konga Carrie Lam, usvojeni zakon „spriječit će svrgavanje vlasti, terorističku aktivnost i uvlačenje vanjskih sila za potkopavanje nacionalne sigurnosti“.

Novi zakon određuje obveze središnje vlade i lokalih vlasti, a također uključuje i kažnjavanje za separatističke aktivnosti, podrivanje državne vlasti, terorističke aktivnosti i stupanje u urotu sa stranim državama ili snagama, koje se nalaze izvan zemlje.

Carrie Lam pritom uvjrava kako ovaj zakon

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: TOP VIJEST: Kineski parlament odobrio Zakon o nacionalnoj sigurnosti Hong Konga!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.