+ AAA -

TOP VIJEST: Indija nabavlja rusko cjepivo protiv Covida-19!

Autor:

I dok se na Zapadu, javno – politički, medijski i znanstveno omalovažavala pa i ismijavala vijest o ruskom pronalasku cjepiva protiv koronavirusa Covid-19 kao prvoga u svijetu, ukazujući na (stvarni) izostanak tzv. treće faze njegovog testiranja (na velikom uzorku ljudi), sve je više svjetskih zemalja koje najavljuju kupnju upravo ruskog cjepiva protiv te bolesti koja je paralizirala svijet.

Uostalom, s pojavom problema oko pronalaska vlastitih cjepiva, poput onog, nedavnog. od strane britanske farmaceutske tvrtke AstraZeneca (gdje se radi o zajedničkom britansko-švedskom cjepivu) kada su se pojavile možebitne određene opasne nuspojeve, ali još i više zbog činjenice kako se puštanje cjepiva u opticaj bez spomenute treće faze testiranja sve češće najavljuje i na tom istom Zapadu, prije svega u SAD-u još i prije studenog, sve maske ionako ubrzano padaju s lica. Naime, sve se očitije pronalazak cjepiva protiv Covida-19 veže uz financijsku dobit mega-korporacija i s njom uvezane visoke politike, a onda, naravno, i uz navodni imidž, kojega bi država-pobjednica u pronalasku cjepiva valjda trebala dobiti u očima svijeta i običnih ljudi, u kontekstu trenutačnih globalnih geopolitičkih procesa i sukoba. Tako nakaradno posložene vrijednosti u doba ove globalne zdravstvene krize, kada bi se aktivnosti i znanosti i politike trebale fokusirati na dobrobit ljudi i što brži povratak normalnom životu i funkcioniranju svjetskog tržišta i ekonomije, ukazuju, koliko je, zapravo, moralno potonuo današnji svijet, a s njime i oni koji u njemu imaju vodeću ulogu.

Ali ostavimo ovu temu to za neku drugu priliku (a ona stiže u najnovijoj analizi koju ćete već danas moći pročitati na ovom portalu), a sada se ipak okrenimo glavnoj vijesti:

Jedna od vodećih indijskih farmaceutskih tvrtki Dr. Reddy’s Laboratories

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: TOP VIJEST: Indija nabavlja rusko cjepivo protiv Covida-19!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.