+ AAA -

Protivnici premijera Pašinjana okupljaju se ispred zgrade vlade u Erevanu

Autor:

Protivnici aktualnog premijera Republike Armenije Nikole Pašinjana u ovim su se trenucima okupili ispred zgrade vlade u središtu Erevana, navode RIA Novosti. Policija je okružila zgradu s ciljem onemogućavanja eventualnog nasilnog prodora u istu.

Medij Sputnik Armenija objavio je video.

Prije toga prosvjednici su željeli blokirati središnji gradski trg ali ih je u tome spriječila policija. Prema navodima armenskog Ministarstva unutarnjih poslova uhićeno je više od 30 osoba.

Podsjećamo: u Erevanu već tjednima traju prosvjedi u organizaciji tamošnje oporbe, nezadovoljne uvjetima trojnog sporazuma između Rusije, Azerbajdžana i Armenije o završetku rata u Nagorno Karabahu. Uvjeti sporazuma po Armeniju jesu bolni, ali i jedino mogući u danom trenutku s obzirom na katastrofalno stanje armenskih vojnih snaga Nagorno Karabaha na bojišnicama, i prijetnju gubitka glavnog grada te regije (međunarodno-pravno regija je u sastavu azerbajdžanskog državnog teritorija ali de facto je izvan njegovog nadzora od 1992. g. kada je proglasila nezavisnost koju u svijetu nitko nije priznao, uključno i samu Armeniju) Stepanakerta. Osim toga sporazumom se nije rješavao budući pravni status te regije (u smislu eventualne autonomije i sl.), već je „samo“ prekinut rat i „zamrznuto“ trenutačno stanje na linijama razgraničenja, a na njih, kao i u sam Nagorno Karabah stigle su ruske mirovne snage.

U tom smislu Pašinjana se teško može optuživati za sam čin potpisivanja sporazuma ili nacionalnu izdaju, jer bi sve drugo bila potpuna katastrofa. 0no za što ga se,
Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Protivnici premijera Pašinjana okupljaju se ispred zgrade vlade u Erevanu
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.