+ AAA -

Pametne zemlje znaju što rade: Indija zabranjuje izvoz rijetkih zemnih metala

Autor: Admin

Borba za rijetke zemne metale (elemente) bit će jedna od najdominantnijih u ovom stoljeću. Ne bez razloga! Oni su već u 2023. godini od sve veće važnosti za visokotehnološke proizvode u obrambenoj i zrakoplovnoj industriji i IT sektoru, ali, ne manje važno, i za tzv. zelene tehnologije kojima se nastoji osigurati što brža tranzicija s fosilnih na obnovljive izvore energije (poput baterija za električna vozila).

U tom kontekstu ne iznenađuje vijest medija Business Standard prema kojoj indijska vlada planira povećati samodostatnost zemlje u najvažnijim mineralima, uključujući rijetke metale – litij, berilij, niobij i tantal. 

New Delhi je ovu odluku nazvao


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Pametne zemlje znaju što rade: Indija zabranjuje izvoz rijetkih zemnih metala

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.