+ AAA -

Novi trend koji puno govori: Bogati Amerikanci kupuju putovnice drugih država!

Autor:

O novom trendu dobrostojećih Amerikanaca piše The Washington Post. Radi se o sve češćoj kupnji državljanstava drugih zemalja. Tijekom mnogih generacija američka je putovnica jamčila njezinom vlasniku neometano putovanje po mnogim zemljama svijeta. Međutim, pandemija koronavirusa Covid-19 to je stanje promijenila.

Nakon što su države počele otvarati svoje granice, mnoge od njih na svoj spisak do sada nisu uključile i Sjedinjene Države kao zemlju čiji građani mogu ulaziti na njihov teritorij zbog epidemije koronavirusa. Upravo je to iniciralo spomenuti trend kod imućnijih Amerikanaca, vičnih čestim putovanjima izvan zemlje.

Predsjednik financijske tvrtke Arton Capital, specijalizirane za dobivanje državljanstava posredstvom investicija u konkretnu državu, Armand Arton, izjavio je kako je „porasla spoznaja o prednosti posjedovanja više od jedne putovnice“.

Te se investicije mogu odnositi na nekretnine, obveznice, kao i različite poslovne inicijative. Arton je izjavio kako je upit za usluge njegove tvrtke u tom smislu porastao za 30-40%, a cijena takvih usluga kreće se od 100 000 dolara za državljanstvo zemalja Karipskoga bazena, do više od 2 milijuna dolara za putovnice

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Novi trend koji puno govori: Bogati Amerikanci kupuju putovnice drugih država!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.