fbpx
+ AAA -

Njemački regulator negativno riješio žalbu eko-udruga i dao dozvolu za dovršetak Sjevernog toka 2 „bez pauza“

Autor: Admin

Njemački regulator naložio je žurnu provedbu druge izmjene dozvole za dovršetak izgradnje plinovoda Sjeverni tok 2 u njemačkim vodama Baltičkog mora. Na nju su žalbu uložili ekološki aktivisti. Manjem ruskom brodu-cjevopolagaču Fortuna preostalo je za položiti još šest kilometara cijevi u danskim vodama (taj brod zadužen je za dovršetak jedne od dviju cijevi tog plinovoda – tzv. linije B), nakon čega može odmah početi s polaganjem cijevi u njemačkim vodama, i položiti 2 kilometra istih još do kraja svibnja.

Njemački Savezni ured za brodarstvo i hidrografiju (BSH) naložio je u ponedjeljak, 17. svibnja, da se odmah provede druga izmjena dozvole za izgradnju i rad Sjevernog toka 2 u njemačkom isključivom gospodarskom pojasu Baltičkog mora. Radi se o završetku dionice duge 2 km u svibnju.

“Zbog učinka tužbi udruga za zaštitu okoliša na drugu izmjenu dozvole, izgradnja plinovoda Sjeverni tok 2 u njemačkoj ekonomskoj zoni bila je moguća tek krajem svibnja. S tim u svezi, bilo je potrebno donijeti odluku o postupku neposredne

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Njemački regulator negativno riješio žalbu eko-udruga i dao dozvolu za dovršetak Sjevernog toka 2 „bez pauza“

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.