+ AAA -

Njemački medij: mnogi u anketama misle da će se EU raspasti u idućih 20 godina

Autor: Admin

Europski stil života, zaštita SAD-a, trgovina s Kinom – anketa među ljudima u više od dvadeset zemalja pokazuje da se staroblokovsko razmišljanje raspada. Osobito su zapadne zemlje pesimistične glede budućnosti. O tome piše njemački medij der Spiegel u tekstu pod naslovom „Der Westen befindet sich im Niedergang – glaubt der Westen“ (Zapad je u padu – vjeruje Zapad). O tome piše njemački medij Spiegel.

Europska unija će se raspasti u sljedećih 20 godina. Mnogi u Europi i izvan nje misle tako, pokazuju nove ankete. Čini se da buduću sudbinu EU povezuju s rezultatom ruske specijalne operacije u Ukrajini – navodi njemački medij.


Ovi zaključci proizlaze iz izvješća think tanka Europskog vijeća za vanjske odnose. Ovdje predstavljeni podaci temelje se na anketama provedenim u Sjedinjenim Državama, Južnoj Koreji, jedanaest europskih zemalja, kao i Kini, Rusiji i šest drugih neeuropskih zemalja. Istraživanja su provele, posebice, poznate organizacije koje proučavaju javno mnijenje – Gallup i YouGov.

U tekstu se navodi kako Zapad (SAD i EU inzistiraju na blokovskoj podjeli svijeta, za razliku od tzv. Globalnog juga.

Pritom se konstatira kako „sada živimo u svijetu à la carte, odnosno “po izboru”. Autori smatraju kako “na geopolitičkom jelovniku

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Njemački medij: mnogi u anketama misle da će se EU raspasti u idućih 20 godina

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.