+ AAA -

Nijemci dramatično povećali kupnju zlata!

Autor:

I gospodarska i geopolitička i zdravstvena kriza sve snažnije utječu na svijet. Svaka od svjetskih država, kao i njihovi stanovnici i investitori, s tim se izazovima nastoje nositi na način koji smatraju po sebe najboljim. Za danas u tom smislu izdvajamo Njemačku, kao gospodarsku i financijsku lokomitivu EU i njenu najutjecajniju članicu, koja je, također, ekonomski jako stradala – prije svega zbog posljedica epidemije Covida-19.

Prema navodima Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ) od 31. srpnja, koji se poziva na World Gold Council (WGC), stanovnici Njemačke u prvoj su polovici ove godine stekli 83,5 tona zlata u novcu i polugama. Navodi se kako je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine potražnja za zlatom u Njemačkoj porasla za više od 100%. Istodobno, prema podacima WGC, potražnja za zlatom u novcu i polugama u svijetu se u tom razdoblju smanjila za 17%, na razinu od 396,7 tona. Pritom je uočena različita pozicija investitora s Istoka i Zapada.

„Na većini tržišta Azije i Bliskog istoka uočeno je usporavanje investicija u zlato, a istovremeno su na Zapadu investitori povećali potražnju (za žutim metalom)“, navodi WGC.

U vrijeme neizvjesnosti na tržištima, izazvane pandemijom koronavirusa, investicije u zlato smatraju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Nijemci dramatično povećali kupnju zlata!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.