AP
+ AAA -

Najnovija zbivanja u izraelsko-palestinskom sukobu (ažuriranje)

Autor: Admin

Pratimo rasplamsavanje izraelsko-palestinskog sukoba u dosad neviđenim razmjerima. Još uvijek nisu prestale borbe niti na pojedinim dijelovima južnog Izraela, što najbolje svjedoči o opsegu i intenzitetu vojne operacije koju je u subotu pokrenula militantna palestinska organizacija Hamas i njezin bliski partner teroristička organizacija Islamski Džihad sa sjedištem u Gazi. Događaja je puno i izmjenjuju se velikom brzinom, kako oni vojne tako i političke prirode – na razini svjetske diplomacije.

Krenimo redom:


Nakon iznenadnog ranojutarnjeg subotnjeg napada palestinskog Hamasa, kojeg je ovaj nazvao Operacijom poplava Al-Aqsa, i koji je uključivao desetke boraca koji su se infiltrirali u izraelske gradove i koji su sudjelovali u snažnim raketnim napadima na izraelski teritorij, izbio je sukob između dviju strana.

Izraelska vojska i dalje je angažirana u

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Najnovija zbivanja u izraelsko-palestinskom sukobu (ažuriranje)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.