+ AAA -

Muhamed Borogovac: KAKO I KADA SAM PRVI PUT ČUO ZA ČETNIČKE ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA

Autor:

Demonstracije protiv Bleiburške mise su u stvari veliki poraz Srba sa muslimanskim imenima, koji sebe zovu “antifašisti”. Zašto?

Do sada se u Bosni i Hercegovini jos uvijek nije znalo gotovo ništa o Bleiburgu, a oni su organizujući proteste protiv mise otvorili tu diskusiju. Krajnji rezultat je da se kroz argumentovane diskusije javnost počela upoznavati sa Bleiburgom, i da je to sada nezaustavljiv proces, da ni istinu o Bleiburgu niko više neće moći zaustaviti, kao i svaku drugu istinu.

Kao nus-produkt, u tim dskusijama razjašnjeno je da je Jugoslovenska trobojka sa petokrakom također zločinacka agresorska zastava, što mnogi politicki neupućeni Bošnjaci jos nisu bili shvatali do sada. (O toj temi vidi prilog pod brojem 2 u ovome Glasniku.)

Austrija i druge drzave nisu branile Blajburšku misu, nego su branile fašističke simbole koje su pojedinci donosili na te mise, kako neki dan objasni Valentin Inzko novinaru Senadu Hadzifejzoviću. Evo ovdje smo vidjeli da u katedrali nije bilo nikakvih fašističkih simbola (zbog kojih se tobože protestvovalo), ali je i među demonstrantima bilo zastava agresorske vojske JNA, pod kojima su Mladić i dugovi krenuli tenkovskim kolonama u genocid na Bosnu i Hercegovinu.

Neki samozvani “antifašiti” kažu da Sarajevo nije bombarodavala JNA, nego četnici pod kokardom. A puna istina je da je rat je počeo upravo tako što je JNA proglasila da smo mi iz Bosne i Hercegovine separatisti i krenula da po svojoj “ustavnoj dužnosti” spriječi secesiju Republike BiH od Jugoslavije. Tek kasnije, poslije stravičnih martovsko-aprilskih zločina JNA, kada je Savjet sigurnosti UN proglasio da je JNA, zajedno sa Crnom Gorom i Srbijom agresor na Republiku BiH, koja je po ustavu SFRJ imala pravo na razdruživanje, i kada je Savjet Sigurnosti zahtijevao povlačenje JNA iz BiH, oni su formalno, iz političkih razloga

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Muhamed Borogovac: KAKO I KADA SAM PRVI PUT ČUO ZA ČETNIČKE ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.