AP
+ AAA -

Medij: Pod opsadom Avdiivke: ‘Rusi su spremniji za rat i smrt’

Autor: Admin

Glavnina 47. mehanizirane brigade prebačena je u Avdiivku sredinom listopada, kada je započela trenutna ruska ofenziva za zauzimanje grada. Ivan i njegovi ljudi ranije su sudjelovali u neuspješnoj ukrajinskoj ljetnoj protuofenzivi na fronti u Zaporožju . 47. brigada je teško stradala u prva tri mjeseca protuofenzive, kada se Kijev odlučio za strategiju napada velikim oklopnim kolonama. Ruska minska polja i utvrđena obrana usporavali su napredovanje, a neprijateljsko topništvo i bespilotne letjelice lako su uništavale vozila i trupe.

Vojni izvori na fronti u Zaporožju uvjeravali su ove novine prošlog rujna da je 47. brigada izgubila više od 30% svoje snage u toj bitci: oko 2000 od svojih 5000 vojnika. Ivan tvrdi da je vidio 16 svojih suboraca kako umiru. “Ali emocionalno je gore u Avdiivki,” dodaje, “jer je obrana teža za moral od napada. Morate se moliti, zaštićeni u rovu četiri dana, koliko traju rotacije, da vas njihova artiljerija ne ubije, a zatim se oduprijeti napadu za napadom njihovog pješaštva.”


Ruski gubici u opsadi Avdiivke broje se u stotinama oklopnih vozila i tisućama ljudskih života. Računi ukrajinske vojne propagande na društvenim mrežama podijelili su brojne videozapise razaranja prouzročenih invazijskim snagama, posebice kazetnim streljivom koje su osigurale Sjedinjene Države. Ali Ivan odmahuje glavom u znak neodobravanja: osim uvježbanosti svojih trupa, kaže on, Rusi su nadmoćniji u svakom pogledu i imaju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Medij: Pod opsadom Avdiivke: ‘Rusi su spremniji za rat i smrt’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.