Screenshot/Twitter
+ AAA -

Mario Stefanov: MIGRACIJSKA KRIZA – EU ELITA DOBRO JE ZNALA ŠTO ČINI (2)

Autor:

Problem tkzv.“migracijske krize“, a zapravo planirane i dobro vođene geoekonomske i geopolitičke operacije velikih razmjera, stavljen je u samo središte europske politike početka 21. stoljeća. Na pitanjima migracije u cijeloj Europi preslaguju se pozicije političkih snaga i pred našim očima, u izmaglici imigracijske navale s bliskoistočnih prostora i nastaloga kaosa stvara se novi europski politički krajobraz.

U jeku imigracijske navale u kolovozu 2015. godine, europska politička elita iz najmoćnijih država članica predvođena njemačkom prikazuje nastali imigracijski kaos kao sastavni dio tobože neizbježne globalizacije, koja, prema njima, ima odlike elementarne nepogode,više sile na koju se ne može utjecati. Kako je globalizacija neizbježna i teško se može kontrolirati objašnjava se da je takva i imigracija i da joj stoga ne treba pružati otpor nego joj se prilagoditi.

Tih dana, u uglednom, poluslužbenom „Deutsche Welle-u“politički analitičar i publicist dr. Kersten Knipp u članku „Izbjeglice i izazov nacionalnih država“poziva na prilagodbu europskih nacionalnih država i prihvaćanje imigranata. Analizirajući povijest formiranja europskih nacija i nacionalnih država, posebice ujedinjenja njemačkih država u Njemačko Carstvo, zaključuje da u pozadini nacionalnih identiteta i nacionalnih država, pa i njemačkog ujedinjenja zapravo stoji izmišljena tradicija: “…..Ipak, ujedinjenje (njemačkih država –op. autora) je bilo poželjno. A za to su trebali i pjesnici. Oni su stvarali poticajne stihove, koji su u narodu trebali stvoriti osjećaj novog njemačkog jedinstva. August Heinrich Hoffmann von Fallersleben je 1841. godine napisao “Pjesmu Nijemaca”, čija je treća kitica sve do danas njemačka nacionalna himna……. Autori poput Achima von Arnima ili Clemensa Brentana stvarali su vlastite “narodne pjesme” koje lako ulaze u uho. Moderni povjesničari takvu mješavinu stihova, pjesama, priča označavaju kao „invented traditions“ ili izmišljenu tradiciju. Dakle tradicije, koja, makar se tako misli, ne potječe iz davne prošlosti nego su čista tvorevina umjetnika – izmišljena kako bi se mlada nacionalna država usadila u srca ljudi. Projekt je uspio: ljudi su sebe odjednom vidjeli kao Francuze, Talijane, Poljake, Rumunje, Hrvate ili Nijemce. Prije više od 150 godina počeli su s pjevanjem svojih pjesama i vijorenjem zastavama…… Europljani su tako već odavno svoje nacionalne države povezali i osjećajima uz njih. Europska elita se isto tako već odavno dobro snašla u globaliziranom svijetu, ali većina građana se prije svega određuju po svojoj domovini. Tek nakon toga dolazi Europa, a onda i svijet.“

Zaključujući da su su…

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Mario Stefanov: MIGRACIJSKA KRIZA – EU ELITA DOBRO JE ZNALA ŠTO ČINI (2)


Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.