fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: Zbog sankcija, održavanje ruskog oružja noćna je mora

Autor: Admin

Zbog uvođenja sankcija Rusiji, ruski vojnoindustrijski kompleks našao se praktički blokiran u svojim poslovima s inozemstvom. Održavanje ruskog naoružanja i vojne opreme u naoružanju drugih država postaje prava noćna mora. Gotovo je nemoguće provesti remonte koji bi se trebali obaviti u Rusiji, pribavljanje pričuvnih dijelova je otežano ili gotovo onemogućeno, a postala je upitna i djelatnost ruskog tehničkog osoblja izvan teritorija Ruske Federacije.

Indija, kao najveći pojedinačni uvoznik i korisnik ruskog naoružanja, našla se u nezavidnoj situaciji. Problemi s održavanjem i nabavkom pričuvnih dijelova posebice su pogodili indijsko ratno zrakoplovstvo.

Sekundarno djelovanje


Dužnosnici u indijskom obrambenom sektoru, prenosi India Times, izražavaju sve veću zabrinutost zbog upitne sposobnosti ruskih tvrtki da u uvjetima sankcija i dalje osiguravaju stalnu opskrbu pričuvnim dijelovima za indijsko ratno zrakoplovstvo. Indijski izvori navode da je trenutno u indijskim remontnim postrojenjima dovoljno pričuvnih dijelova za borbene zrakoplove ruskog porijekla, prije svega za Sukhoi SU-30MKI koje po ruskoj licenciji proizvodi indijski koncern HAL ikoji predstavljaju okosnicu i najbrojnije zrakoplove indijskog zrakoplovstva.

Iako ih Indija proizvodi u svojim pogonima, iz Rusije se uvozi velik broj komponenti za taj borbeni zrakoplov, a time u kasnijoj eksploataciji i veliki broj pričuvnih dijelova. No postavlja se pitanje što će se dogoditi kada se nakon nekoliko mjeseci zalihe iscrpe i hoće li Rusija

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Zbog sankcija, održavanje ruskog oružja noćna je mora

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.