+ AAA -

M. Stefanov: Zbog rata u Ukrajini EU se okreće desnici

Autor: Admin

Građani europskih država na izborima se okreću desnici i snagama nacionalnih suverenosti jer ih je lijevo-liberalna elita Europske unije i vlastitih država uvukla u ratove koje – što je najgore od svega – uopće ne zna voditi. Najprije ih je bespotrebno gurnula u beskonačne i potpuno promašene i neuspješne bliskoistočne kanibalizirane ratove služeći pod američkim i britanskim vodstvom, s posljedičnom navalom imigracijske mase prema europskim državama, a potom je u velikom europskom ratu pokrenutom ruskom agresijom na Ukrajinu svu inicijativu ponovno, kao i u prethodnim ratovima u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, sudbinu europskih građana i njihovih država prepustila Washingtonu i Londonu.

Hvalisanje europskih dužnosnika kako se sve odluke u transatlantskim integracijama donose dogovorno zaslužuje samo podsmjeh. Sve ključne odluke od trenutka izbijanja rata u Ukrajini do danas donose se isključivo u Washingtonu i Londonu. Sam šef EU diplomacije ,Josep Borrell, ovih dana prigovara diplomatskoj službi Europske unije da za novosti ne doznaje iz njihovih izvješća, nego iz novina. Nije mu, dakako, palo na pamet da je možda namjerno izoliran i da mu se namjerno uskraćuju informacije kako bi se cijeli EU isključio iz odlučivanja.

Nasilna transformacija

Europskim vođama prepušteno je samo određivanje vlastitih mehanizama sankcija prema Rusiji. Njihovo dosadašnje ratno vodstvo

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Zbog rata u Ukrajini EU se okreće desnici
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.