fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: Zbog ekologa i njihove nadobudne politike mogli bismo ostati gladni

Autor: Admin

Nizozemska hladno planira poklati 30 posto od ukupnog stočnog fonda kako bi se emisija dušika svela u zadane mjere. Na nekim područjima države planira se tu emisiju smanjiti i do 70 posto. Preračunato, do 2030. sadašnji stočni fond Nizozemske trebao bi se smanjiti za gotovo 30 milijuna grla, a vlada će s ogromnim fondom od 25 milijardi eura kompenzacijama pokušati uvjeriti farmere da smanje broj stoke ili od uzgoja potpuno odustanu. Nizozemska vlada, u skladu sa svojom zelenom politikom, pokušava ostvariti plan po kojem bi oko 10 do 12 tisuća farmera zatvorilo svoje farme, a oko 18 tisuća smanjilo broj stoke na njima.

Gledajući kakva se ograničenja nameću ovih dana farmerima u Nizozemskoj i kakvim brutalnim metodama se država u provođenju zelene transformacije obračunava s njihovim prosvjedima, postaje jasno da je došao trenutak kada se s ruku provoditelja zelenog revolucionarnog vala skidaju nježne zelene rukavice i kada se otkriva pravo lice zelene ideologije kao revolucionarne i nasilne.

No pitanje je što je stvarno u pozadini združenog nasrtaja države i oligarha zelene revolucije na farmere. Iza priče o potrebi smanjenja emisije dušika sasvim je izvjesno da se krije potreba osvajanja prostora potrebnog za izgradnju zelenih energetskih postrojenja. Uništavanjem farmi i protjerivanjem proizvođača hrane i stoke poljoprivredno zemljište bi se pretvorilo u ogromne prostore za postavljanje solarnih panela i vjetroelektrana.


Brutalni sukob

Očito je da je brutalni policijski obračun s farmerima uslijedio zato što su prosvjedi farmera onemogućavali

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Zbog ekologa i njihove nadobudne politike mogli bismo ostati gladni

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.