AP
+ AAA -

M. Stefanov: Srbiji je sada jedino preostalo da prizna Kosovo

Autor: Admin

Bojeći se da ne zakasne, čini se da su Srbi udarili prije vremena, pogonjeni deluzijom da bi u sadašnjim napetostima i mogućoj eskalaciji na globalnom planu mogli povratiti sve dosad izgubljeno u izgubljenim ratovima, no šanse za takvo što nakon ruskog debakla u Ukrajini sve su manje

Srbija je nakon uspješnog sprečavanja pokušaja oružane pobune Srba na sjeveru Kosova izgubila dvostruku igru koju je dugo proigravala. 


Ujedno je i to propali pokušaj ruskog otvaranja Balkana kao novog žarišta oružanih sukoba.

U svakom slučaju, oružana pobuna Srba na Kosovu ne bi bila pokrenuta bez izravne podrške službenog Beograda. A Beograd to ne bi učinio bez barem suglasnosti, ako ne i neposrednog traženja, Moskve kojoj bi odgovarao sukob na Balkanu radi odvraćanja snaga Zapada i skretanja pozornosti svjetske javnosti s ruskog bezuspješnog ratovanja u Ukrajini.

Ali jednako kako se u Ukrajini ruši ideja tzv. ruskog svijeta, tako se i na Kosovu ruši ideja “srpskog sveta”.

Propali pokušaj oružane pobune debakl je i srpske i ruske politike i njihovih sigurnosno-obavještajnih sustava. Potpuno je očito da su pripreme i početak provođenja oružane pobune bili potpuno

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Srbiji je sada jedino preostalo da prizna Kosovo
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.