fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: Putinu nije bitna Ukrajina, nego vlast u cijeloj Europi

Autor: Admin

Ako SAD želi održati razinu svoje moći, morat će, nastavi li se ovakav slijed zbivanja, četvrti put u stotinu godina ponovno intervenirati u Europi, nakon intervencija za 1. i 2. svjetskog rata i hladnog rata sa SSSR-om. Sada da bi se spasila Europska unija, koja bi, ako se nastavi neozbiljna i nerealna politika njezina nesposobnog vodstva, mogla postati prva slaba karika u lancu moći Zapada, umjesto da nakon SAD-a bude njegova najsnažnija karika. Koliko god trenutno SAD imao koristi od slabljenja europskoga gospodarstva, u konačnici bi imao više štete od mogućeg europskog gospodarskog pada, na što Putin računa kao na dostižan cilj.

Pitanje je koliko su toga svjesni u SAD-u i ako jesu, koliko to žele javno pokazati. No žele li zaustaviti Rusiju u ostvarenju jedinog pravog velikog cilja za koji je Putin spreman žrtvovati puno i riskirati sve što ima, Washington bi morao što prije djelovati prema europskim saveznicima u cilju zaustavljanja daljnjih poteza koji samo idu na ruku ruskoj politici i njezinim ciljevima. Zasad je sve što vodstvo Njemačke i Europske unije radi upravo ono što Putin u svom ratnom pohodu i želi postići.

Kao i Hitler, traže spas u tehnološkom čudu


Kremlj može biti zadovoljan dosadašnjim radom institucija Europske unije, čije odluke i poruke kod građana izazivaju zabrinutost za budućnost i nepovjerenje u svoja politička vodstva. To je upravo ono što Putin želi postići – da europski građani budu zabrinuti i pate jer njihovo vodstvo ne može osigurati

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Putinu nije bitna Ukrajina, nego vlast u cijeloj Europi

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.