fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: Putin, kao i Hitler Njemačku, vodi Rusiju u potpuni poraz

Autor: Admin

Putin je već u startu pomiješao prekidače, a kada je napokon uspio upaliti svjetlo, mogao je vidjeti epski poraz svoje navodno moćne vojne sile. Sada pokušava nastavkom rata, bez obzira na masovne žrtve među civilnim ukrajinskim stanovništvom i teška razaranja, zauzeti što povoljnije pozicije za izlaznu strategiju putem pregovora za koje se nada da će mu omogućiti proglašenje uspjeha ratnih ciljeva pred svojom javnošću i nekakvu win-win situaciju na međunarodnom planu. Minimalna je mogućnost da će u tome uspjeti jer nitko nije lud nakon svega što se zbivalo, nakon tisuća žrtava rata i milijuna izbjeglih, tek tako mu omogućiti nekažnjeno i lagodno izvlačenje iz krvoprolića koje je počinio.

Treći svjetski rat je moguć svakog trenutka

Putin će biti upisan u povjesnicu kao lider koji je pokrenuo veliki rat u Europi, najveći na europskom tlu nakon 2. svjetskog rata i koji ima potencijal svakog trenutka prerasti u 3. svjetski rat.


Putinov, u biti geopolitički i geoekonomski poraz, u konačnici otvara pitanje utemeljenosti starih geopolitičkih teorija 19. i 20 stoljeća i korisnosti vođenja vanjske politike države nekritičkim oslanjanjem na njih u uvjetima tehnološki i filozofski sasvim drugačijeg svijeta 21.stoljeća. Ruska strategija zaglavila je u Jurskom parku geostrateških i ideoloških doktrina. Cijena koju će i Putin i Rusija platiti zbog prepuštanja geopolitičkim deluzijama bit će nemjerljivo veća od mogućih koristi i ugrozit će i sam opstanak Ruske

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Putin, kao i Hitler Njemačku, vodi Rusiju u potpuni poraz

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.