AP
+ AAA -

M. Stefanov: Proglas agencije UN-a: Migranti su blagodat i treba ih podržati

Autor: Admin

U trenucima kada se prema svim pokazateljima prema Europi pokreće novi veliki migracijski val, izjavila je, ni više ni manje, nego da su migracije korisne i da ih treba poticati jer su blagodat za države prema kojima su usmjerene. Dakako, polazeći od takvih postavki, nije – dok je bila Bidenova savjetnica za migracije – predložila predsjedniku i američkoj administraciji uklanjanje zidova na južnoj američkoj granici pa se utemeljeno može pretpostaviti kako je njezina poruka prije svega upućena Europi zapljusnutoj novim velikim migracijskim valom.

U svome prvom javnom nastupu kao čelnica IOM-a 2. listopada u Ženevi izjavljuje: “Dokazi da migracija i migranti zapravo koriste gospodarstvima neosporni su.” Pope ističe kako imigracija nije problem, nego, “naprotiv, potiče inovacije, osigurava radnu snagu i sudjeluje u revitalizaciji zajednica čije stanovništvo stari”.


Prema izvješću Hine, u tom je kontekstu istaknula i potrebu ulaganja u stručno osposobljavanje migranata, koje bi omogućilo usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada. Pritom bi trebalo voditi računa o sustavnom prikupljanju podataka. Takav bi alat mogao biti vrlo koristan i u suočavanju s izazovom klimatskih promjena, koje mogu rezultirati golemim raseljavanjem stanovništva. Ovakvi bi podaci trebali omogućiti stabilizaciju ugroženih zajednica ili ih pripremiti na budućnost u nekoj drugoj zemlji, zahvaljujući odgovarajućoj obuci i stručnome osposobljavanju.

Stoga su, smatra Pope, migranti blagodat, ne problem. 

Utvrđene činjenice

Svojim istupom nije zapravo rekla ništa novo, nego je samo najavila još radikalniju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Proglas agencije UN-a: Migranti su blagodat i treba ih podržati
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.