AP
+ AAA -

M. Stefanov: Pad svjetske trgovine uvod je u Treći svjetski rat

Autor: Admin

Istinske slomove međunarodne trgovine i otvaranje geoekonomskih ratova pokretale su velike sile koje su stvarno i efektivno vladale svijetom, a tako će biti i u ovom povijesnom trenutku smjene epoha i ulaska u eru ratova, jer Amerika i Kina upravo idu u tom smjeru s kojeg nema povratka

Zatvaranje u nacionalne i blokovske okvire međunarodne trgovine, uspostava carinskih barijera, prekidanje dobavnih pravaca industrijskih komponenti i robe uvijek je u povijesti naviještalo nadolazak velikih ratova. I to ne ratova između malenih država i naroda s umišljenom vlastitom povijesnom veličinom, koje velike sile koriste u svojim proxy sučeljavanjima. One nemaju, koliko god se međusobno klale, sposobnost utjecaja na svjetsku ekonomiju i trgovinu. Istinske slomove međunarodne trgovine i otvaranje geoekonomskih ratova pokretale su velike sile koje su stvarno i efektivno vladale svijetom.

Tako će biti i u ovom povijesnom trenutku smjene epoha i ulaska u eru ratova, jer ono što se sada događa, uključujući i pad svjetske trgovine i fragmentaciju ekonomije u sklopu započetog procesa deglobalizacije, ništa drugo ne znači nego da su velike svjetske sile ponovno pokrenule međusobni obračun za svjetska bogatstva. 


Stara priča

Ekonomski rat i opaki geoekonomski obračuni uvod su u velike oružane

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Pad svjetske trgovine uvod je u Treći svjetski rat

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.