fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: Ne postoji ograničeni nuklearni rat, nego samo kraj svijeta

Autor: Admin

Upozorenja da ideja o ograničenoj upotrebi nuklearnog oružja vodi općem uništenju, materijalizirana u ugovorima SAD i SSSR-a o kontroli oružja namijenjenog za vođenje takvog nuklearnog rata, ne zabrinjavaju danas Moskvu. Putin i krug oko njega u slučaju nastavka poraza u ratu u Ukrajini spremni su pribjeći nuklearnom oružju jer vlast u Rusiji se gubi isključivo zbog poraza, a s vlasti u Moskvi rijetko se odlazi u mirovinu, a mnogo češće pred streljački stroj, kako je, uostalom, završio i posljednji stvarni ruski car Nikola II. Kada pogleda sebe u ogledalu, lažni ruski car Putin već nazire lik tog mega-gubitnika, a kada pogleda svoju vojsku, može vidjeti sliku i priliku Nikoline raspadajuće carske ruske vojske potkraj Prvoga svjetskog rata.

Oni su shvatili da u nuklearnom ratu nema pobjednika

Teorija ograničenog nuklearnog rata oborena je još davne 1983. godine za Reaganove administracije velikom strateškom ratnom igrom “Proud Prophet”, čiji je cilj bila provjera tadašnje američke nuklearne doktrine. Odvijala se u krajnje realnim uvjetima u potpunoj tajnosti tijekom sedam tjedana. Uz sudjelovanje zapovjednih struktura svih rodova američkih oružanih snaga širom svijeta, sa stotinama vojnih časnika i najviših


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Ne postoji ograničeni nuklearni rat, nego samo kraj svijeta

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.