fbpx
+ AAA -

M. Stefanov: NATO se mora uključiti u borbe kako bi se rat brzo završio

Autor: Admin

Ono što eventualno izvuče iz rata kao plijen bit će opterećeno počinjenim razaranjima i optužbama za počinjene ratne zločine. U takvom vojnom profitu nema sreće za budućnost. Ukrajina će htjeti svoje natrag, a ni ruski građani neće biti sretni što šalju svoje sinove na žrtveni oltar novog Nikole II., koji gubi sve ključne ratove, kako one s oružjem, tako i rat za ekonomski prosperitet i srca vlastitog naroda.

Najgori poraz od svih poraza je onaj na moralnom planu. Rusija je kao pokretač otvorene agresije na drugu državu u startu postala moralni gubitnik. Postigla je osudu od 141 države članice UN-a i sankcije od gotovo svih država kontinentalne Europe.

Kako bilo, na ovaj ili onaj način, činjenica je da je svaki ruski pad uzdrmao Europu ili na njezinu štetu ili u njezinu korist, ovisno o ostvarenom utjecaju europskih sila i cijelog Zapada na prilike u Rusiji i mogućnost kontrole procesa disolucije ruske moći. Ovom prilikom novi pad Rusije koji je više nego izgledan mogao bi ponovno poljuljati Europu isto onako kako je to učinio prvi ruski pad tijekom i nakon 1. svjetskog rata, kada se raspalo rusko carstvo.


Uostalom, imperiji nikada ne umiru sami. Oni za sobom vode u smrt mnoštvo malih i slabijih.

U takvoj situaciji, svjesni opasnosti koja se nadvija nad Europom, čelnici vodećih država Europske unije pokušavaju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: NATO se mora uključiti u borbe kako bi se rat brzo završio

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.