+ AAA -

M. Stefanov: Iran je zbog Moskve zapalio ratni sukob na Bliskom istoku

Autor: Admin

Iako nemaju izravne veze s ruskim ratom u Ukrajini, novi ratovi koji se pokušavaju otvoriti povezani su s njim nevidljivim nitima preko ruskog strateškog plana udara na pozicije Zapada na globalnoj sceni i rušenja postojećeg globalnog geopolitičkog poretka korištenjem rata u Ukrajini

Novi ratovi diljem svijeta i aktiviranje starih sukoba oblik su eskalacije rata u Ukrajini.


Napad Hamasa i pratećih ekstremnih islamističkih skupina na Izrael u središtu je koncentričnih krugova interesa i potreba prije svega regionalnih sila, a potom i globalnih igrača Rusije i Kine.

Na regionalnom planu Iran preko Hamasa i njegova napada na izraelski teritorij posredno udara na američki plan međusobnog priznanja i relaksiranja odnosa Saudijske Arabije i Izraela, a na širem planu sada već bliski ruski saveznik Iran preko Hamasa odrađuje ruski plan širenja lokalnih i regionalnih ratova gdje god je to moguće u cilju razvlačenja snaga Zapada i skretanja pozornosti s Ukrajine.

Nastavak rata u Ukrajini s potpuno nepredvidivim vremenom trajanja i ishoda te velikim eskalirajućim potencijalom stvara plodno ozračje za otvaranje novih ratova

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Stefanov: Iran je zbog Moskve zapalio ratni sukob na Bliskom istoku

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.