AP
+ AAA -

M. Šerić: Kršćanski cionizam: bizaran teološko-politički fenomen današnjice

Autor: Admin

Za kršćanske cioniste, davanje podrške Izraelu bazira se na ulozi Izraela u Posljednjim vremenima kako ih proriče Biblija. To je Isusov drugi dolazak na Zemlju, krvava posljednja bitka na Armagedonu i nastupanje Isusove vladavine svijetom s Brda hrama u Jeruzalemu. Sukladno ovom scenariju, rat nije nešto što treba izbjegavati, već nešto od Boga željeno kako bi se ostvarila biblijska proročanstva. Prema cionistima, ratovanje između Židova i Arapa je kolateralna šteta u službi višeg cilja. Kršćanski cionisti raduju se ratu koji će okončati sve ratove i posljedičnom kršćanskom svijetu koji će pobijediti zlo i donijeti mir. Samo oni koji prihvate Isusa kao svog spasitelja bit će spašeni. Nevjernici, uključujući Židove i muslimane, neće preživjeti.

Vatrene propovijedi kršćanskih pastora


John Hagee, kontroverzni teksaški tele-evanđelist i osnivač utjecajne kršćanske cionističke organizacije Kršćani ujedinjeni za Izrael iz 2006., dugo je vremena jedan od najmoćnijih zagovornika cionizma. Dana 15. listopada, Hagee je propovijedao u evangeličkom centru Free Chapel u Gainesvilleu u saveznoj državi Georgiji.

Govoreći ispred murala koji je prikazivao događaje u Knjizi Otkrivenja, ustvrdio je da će epski obračun kod Armagedona, ili planine Megido u Izraelu, biti „najkrvavija bitka ikada zabilježena u povijesti svijeta.“ Tvrdio je da je Biblija prorekla da će vojske koje „dođu protiv Izraela“ iz Kine, Rusije ili Irana „Bog zbrisati“. Nakon toga, predvidio je: „bit će 1000 godina savršenog mira, bez predsjedničkih

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: M. Šerić: Kršćanski cionizam: bizaran teološko-politički fenomen današnjice

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.