EPA
+ AAA -

Izrael neće odustati od kopnene ofenzive; Obama kritizirao Bidenovu politiku po Izraelu kao štetnu; masovni prosvjedi

Autor: Admin

Čini se kako malo što može spriječiti najavljenu izraelsku kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, iako izraelski državni vrh s njom već duže vrijeme oteže. Naime, ušli smo već u treći tjedan od terorističkog upada Hamasa iz Gaze na teritorij južnog Izraela, kada je ubijeno oko 1400 uglavnom izraelskih civila a njih 200-tinjak odvedeno u zarobljeništvo kao taoci, i posljedičnih neviđenih zračnih napada i razaranja tog grada od strane izraelskih zračnih snaga zbog čega on sve više sliči na Staljingrad u vrijeme opsada Hitlerovog Wehrmachta.

Naime, prema riječima izraelskog ministra energetike Israela Katza iz intervjua za njemački medij Bild, Izrael neće odgađati moguću kopnenu invaziju na Gazu zbog talaca koje tamo drži palestinska militantna skupina Hamas. Izrael će učiniti sve da se taoci vrate kući, “ali to ne može spriječiti naše akcije, uključujući kopnenu ofenzivu, ako se na nju odlučimo”, kazao je navedeni ministar.


“Hamas želi da se bavimo zarobljenicima i želi da vojska ne ulazi kako bi eliminirala njihovu infrastrukturu. To se neće dogoditi”, dodao je Katz.

Oružano krilo Hamasa u ponedjeljak je oslobodilo dvije zarobljene starije Izraelke iz zdravstvenih razloga.

Kina i Rusija imaju stavove suprotne SAD-u o rješenju sukoba

Kina i Rusija već duže vrijeme očito koordinirano djeluju kada su u pitanju ključni međunarodni događaji i svjetske krize, što je najbolje vidljivo u glasovanju unutar Vijeća sigurnosti UN-a. Zato ne čudi da gotovo identične stavove dvije zemlje imaju i po pitanju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Izrael neće odustati od kopnene ofenzive; Obama kritizirao Bidenovu politiku po Izraelu kao štetnu; masovni prosvjedi
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.