+ AAA -

Istraživanje: Amerikanci nikada negativniji prema Kini

Autor:

SAD i Kina nastavljaju s međusobnim optužbama vezanim uz pandemiju koronavirusa Covid-19. Američka politika sumnjiči Kinu da je ona stvorila virus u laboratoriju u Wuhanu, ali i da nije na vrijeme upozorila svijet o opasnosti pandemije. Sve to itekako utječe na pad popularnosti Kine u očima običnih Amerikanaca, o čemu svjedoči i provedeno istraživanje javnog mišljenja od strane washingtonskog Pew Research Center-a.

Prema njegovim rezultatima, više od 70% Amerikanaca prema Kini se odnosi negativno upravo zbog gore navedenih razloga. Radi se o rekordno visokim negativnim pokazateljima unutar američke javnosti u odnosu na najmnogoljudniju zemlju svijeta.

Više od troje od četiri ispitanika, pripadnika dviju dominantnih stranaka Demokratske i Republikanske, smatraju kako SAD moraju poticati pitanje ljudskih prava u Kini čak i pod cijenu ekonomskih veza između dviju država. Velika većina američkih građana američko-kineske odnose vidi u

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Istraživanje: Amerikanci nikada negativniji prema Kini

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.