AP
+ AAA -

Indijski šef diplomacije kritizirao Europu: protivi se jednostranim sankcijama. Nesvrstavanjem do vrha svijeta!

Autor: Admin

„Ove sankcije su u biti poluge koje napredne ekonomije imaju na raspolaganju na temelju mehanizama, ovlasti i alata građenih godinama. Oni koriste te poluge kada im odgovara. I nije da odlaze u Ujedinjene narode tražiti legitimitet: čine to kad misle da su njihovi interesi u pitanju. Doduše, mnogi dijelovi svijeta ne prihvaćaju koncept sankcija na isti način. Radi se kao da se cijeli svijet složio oko sankcija. Nije baš tako.”

Indijski šef diplomacije pozitivno je govorio o BRICS-u čiji je i Indija protagonist. Na upit je li BRICS protuteža G7, odgovorio je:
«Kada je skupina formirana, prije dvadesetak godina, postojale su važne sile koje su mislile kako nemaju pravo glasa u međunarodnom sustavu. Stjecao se dojam da zapadne zemlje dominiraju i ne dopuštaju drugima da ostvare svoj utjecaj i prava. Ove godine, na zadnjem summitu u Johannesburgu, bilo je 29 zemalja koje su željele pristupiti BRICS-u. Oni jasno vide


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Indijski šef diplomacije kritizirao Europu: protivi se jednostranim sankcijama. Nesvrstavanjem do vrha svijeta!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.