IMAGO/APAimages
+ AAA -

Hamas spreman za dugi rat i prijeti ubojstvima zarobljenih Izraelaca; nastavljaju se izraelski napadi; vrh Arapske lige boravio u Moskvi

Autor: Admin

Problem je u tome što se pritom ruše čitave stambene zgrade u kojima živi veliki broj civila, pa je već sada, u početnoj fazi rata sigurno da će broj civilnih žrtava biti golem.

Kopnena operacija! Neće se praviti razlika između vojnog i političkog krila Hamasa


Izraelska vojska, koja broji oko 150 000 vojnika jučer je dodatno mobilizirala 300 000 rezervista kao pričuvne snage, dok će sama krenuti u kopnenu operaciju tj. fizički ući u pojas Gaze s ciljem potpunog uništenja Hamasa, pri tom navodeći kako se neće praviti razlika između njegovog vojnog i političkog krila.

U tom smislu premijer Benjamin Netanyahu želi formirati vladu nacionalnog jedinstva u koju će ući predstavnici svih političkih stranaka. Time želi, da odluku o uništenju Hamasa i svih operacija izraelske vojske s tim u svezi donesu sve političke snage zemlje zajednički i jedinstveno.

Rano jutros Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su o pogibiji još 38 svojih vojnika sukobu s Hamasom koji je počeo u subotu. Svi  su poginuli u posljednja 24 sata borbe.

Na početku 4. dana sukoba potvrđeno je

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Hamas spreman za dugi rat i prijeti ubojstvima zarobljenih Izraelaca; nastavljaju se izraelski napadi; vrh Arapske lige boravio u Moskvi
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.