+ AAA -

EU nije sklona davanju Londonu nove odgode oko primjene Brexita

Autor:

Britanski premijer Boris Johnson danas iznova kritizira Donji dom parlamenta, poručujući njegovim zastupnicima da prestanu misliti kako su pametniji od naroda, i da moraju omogućiti provedbu volje naroda koji se na referendumu izjasnio za Brexit. Međutim, te su Johnsonove riječi, iako naizgled logične, ujedno i vrlo dvojbene i to iz barem dva ključna razloga: prvo, zastupnici u parlamentu formalno i predstavljaju volju naroda u smislu temeljnih postulata političke demokracije tj. dobivene potpore na parlamentarnim izborima; i drugo, iako je činjenica da su građani te zemlje, istina vrlo tijesno ali ipak na referendumu (neposrednoj i najpotpunijoj formi demokracije) glasovali za Brexit, nitko ne može tvrditi da su pri tom baš svi oni mislili na izlazak iz EU bez međusobnog sporazuma, koji bi „običnim“ Britancima ali i biznisu osigurao i zadržavanje pojedinih blagodati tj. povlastica, koje još uvijek imaju kao punopravna članica.

I dok se britanski političari međusobno prepucavaju i nadmudruju oko toga tko istinski služi narodu i demokraciji, a tko ovu posljednju „iskrivljuje“, ograničava ili „rasteže“ onako kako to njemu odgovara, s druge strane „kanala“ – iz te iste EU – čuju se glasovi kako ona više nije sklona davanju Londonu nove odgode primjene Brexita.

Naime, kako navodi Reuters, europske zemlje otvoreno…

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: EU nije sklona davanju Londonu nove odgode oko primjene Brexita

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.