+ AAA -

Dr. S. Ramabaja: Kraj Vučićeve ere

Autor: Admin

poznavajući dobro političku povijest Srbije, sudeći prema dosadašnjim odnosima srbijanskog predsjednika s onima koji su mu se usudili suprotstaviti, ne očekujem da će Vučić doživjeti godinu dana na vlasti. On već zna da će prosvjedi, nastave li se masovno posvuda u Srbiji, kao što se dogodilo prošle subote, nužno označiti početak građanskog rata u Srbiji.

Stoga Vučić čini sve da izbjegne mogući građanski rat u Srbiji i stvori uvjete za izbijanje novog albansko-srpskog rata. No, vjerojatnije je da će ili dočekati kraj svog prethodnika Zorana Đinđića ili srpskog kralja Petra I. koji se tijekom Prvog svjetskog rata sklonio u Englesku. Ali ako je Petar I. bio prisiljen napustiti Srbiju nakon invazije austrougarskih snaga 1915., Vučić će vjerojatno napustiti Srbiju jer mu se neće tolerirati da izazove ovaj rat na Kosovu dok su masovni prosvjedi građana Srbije, jasano je da mogu skliznuti na teren građanskog rata i život mu je ozbiljno ugrožen.

Treba li Zapadu novi rat na Balkanu? Ne u svakom slučaju! Ono što mu treba je mudar pristup zapadnih lidera Srbiji, rekao bi Andrew Higgins.[3] No, može li postojati mudar pristup partnera svom


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Dr. S. Ramabaja: Kraj Vučićeve ere

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.