+ AAA -

Ako je Mussolini imao dobrih strana, onda su ih imali i Hitler, Staljin, Tito – kuda nas to vodi Antonio Tajani?

Autor:

Nakon što je prošli mjesec predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani izazvao veliki skandal nečuvenom izjavom o Istri i Dalmaciji kao „talijanskim teritorijima“, za što je, na žalost, ostao bez primjerene reakcije službenog Zagreba kojemu je bila dovoljna Tajanijeva pseudo-isprika kako ne bi morao poduzimati konkretne političko-diplomatske mjere (što mu je u ovakvim slučajevima ustavna obveza!) i ulaziti u neugodne političke polemike i otvaranje novih povijesnih rasprava o ulozi talijanskog fašizma na ovim prostorima (o čemu je i Geopolitika News pisala u dvjema svojim analizama, vidi poveznice ispod teksta), Tajani iznova nastavlja pokazivati svoje pravo lice, ovaj put – hvalivši – ni manje ni više nego fašističkog diktatora Benita Mussolinija. Zapravo, on time svejedoči o ispravnosti stavova Geopolitika News-a, kako sve što čini – čini itekako promišljeno ali i uz prešutnu dozvolu vladajućih talijanskih krugova, dok se Bruxselles, kao i obično, konkretno u ništa „ne bi štel mešati“.

Podsjetimo: Antonio Tajani je euro-parlamentarcima (i ne samo njima) ponovo priredio „igrokaz“, kada je u intervjuu talijanskom mediju Radio24 hvalio Benita Mussolinija za dobre poteze koje je učinio, pored i onih loših. Tajani se zbog toga opet morao ispričati, ali ne osobno, već posredstvom svog glasnogovorništva.

„Mussolini? Prije nego je on objavio rat cijelom svijetu slijedeći Hitlera, prije nego je uveo rasne zakone, on je učinio i neke pozitivne stvari za izgradnju infrastrukture u našoj zemlji“, kazao je predsjednik Europskog parlamenta i član vrha talijanske stranke „Forza Italia“.

Od tih „pozitivnih stvari“ talijanskog ratnog zločinca, Tajani je, tako, nabrojio izgradnju cesta, mostova, zgrada, sportskih objekata, ali i činjenicu da su u vrijeme Mussolinija vraćeni i veliki dijelovi…

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Ako je Mussolini imao dobrih strana, onda su ih imali i Hitler, Staljin, Tito – kuda nas to vodi Antonio Tajani?

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.