Stranke predale financijska izvješća o kampanji, DIP će ih objaviti sutra

Autor: Dnevno

Političke stranke do subote u ponoć morale su DIP-u podnijeti izvješće o dosad potrošenim iznosima u kampanji. DIP će se o svemu službeno očitovati u ponedjeljak ali neke su informacije o potrošenim iznosima prema neslužbenim informacijama poznate.

Most nezavisnih lista potrošio je nešto više od 653 tisuće kuna, dok je Amsterdamska koalicija potrošila milijun i 158 tisuća kuna.

SDP je dosad potrošio 2,5 milijuna kuna u predizbornoj kampanji, a iz HDZ-a i Živog zida su potvrdili kako su izvješća poslali Državnom izbornom povjerenstvu na vrijeme te da je na DIP-u da to sutra objavi.

Podsjetimo, maksimalni iznos za kampanju uoči samog starta izborne utrke za Europski parlament odlukom Hrvatskog sabora i novim zakonom povećan je s milijun i pol na 4 milijuna kuna.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.