fbpx
Facebook/Ruža Tomašić

RUŽA TOMAŠIĆ UOČI IZBORA ZA EUROPSKI PARLAMENT: ‘Ovakvu Europu očekujem’

Autor: Hina

Europarlamentarka i nositeljica liste Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić poručuje iz Karlovca kako očekuje ponovni izbor u Europski parlament, prenosi N1.

“Normalno je da odgovorni političari obećaju što će raditi, narod ih izabere, oni to odrade i onda odgovoran narod te političare opet bira”, rekla je Tomašić i dodala da je u pet godina u Europskom parlamentu ostala čista obraza i svima može reći da je odradila i više negoli je obećala. Vjeruje da će sada birači učiniti svoje i glasati za nju i njezinu listu broj šest.

“Za sebe mogu reći da spadam u devet posto najaktivnijih europarlamentaraca, imala sam pet izvješća, što nitko od hrvatskih europarlamentaraca nije imao, imala sam 31 izvješće kao izvjestiteljica u sjeni, 329 rezolucija, podnijela sam 641 amandman, 153 pisanih pitanja i 1089 govora”, pobrojala je Tomašić.


Naglasila je kako je u svom radu iznad svega držala interese Hrvatske. Dodala je da, iako je svi vide kao euroskeptika jer je za pristupnih pregovora govorila da Hrvatska još nije spremna za Uniju, nikad nije bila protiv Hrvatske u Europskoj uniji.

“Ja sam u biti eurorealist, takva sam i u Europskom parlamentu, zauzimam se za Europu ravnopravnih zemalja članica”, rekla je Tomašić.

Na pitanje što misli o tome da se sve europske zemlje ujedine u jednu državu i budu pandan Americi, Kini i Rusiji, naglasila je kako je Hrvatska u EU ušla kao samostalna država “sa svojim jezikom, kulturom, tradicijom i nacionalnošću”.

“Što bi bila Hrvatska kada bi se sada ukinula suverenost zemalja, jedna regija? To smo već doživjeli, u Austro-Ugarskoj, rekla je i ustvrdila da je suverenitet Hrvatske neotuđiv, nedjeljiv i neprenosiv.

Saborski zastupnik stranke Hrast i kandidat Suverenista Hrvoje Zekanović smatra da Plenkovićeva vlada ne djeluje suverenistički. Zekanović vjeruje u Europu kao zajednicu suverenih država članica, a ne centralističku, federalnu ili nadnacionalnu Europu. Suverenisti nisu protiv Europe, ali žele,”Europu jasnog kršćanskog identiteta”, objasnio je.

“Mi smo za Europu suverenih država, gdje se hrvatski narod neće utopiti u neku bezidentitetsku tvorevinu”, rekao je Zekanović te dodao da mu je drago što se dogodio Brexit, jer je to, kako kaže, dokaz da se iz EU može izaći.
Kandidat Suverenista za EP Ladislav Ilčić ne slaže se s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak o promjeni školskih praznika. Smatra da Divjak tim planom želi uzeti Uskrs djeci i obiteljima.

“Obrazovanje u Hrvatskoj itekako je europska tema, jer nama odlaze najobrazovaniji, a ministrica Divjak radi veliku, ogromnu štetu, isključivo radi prodavačke politike s HDZ-om, umjesto da nam priprema djecu za tržište rada”, zaključio je Ilčić.
Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.