Ressler: ‘Lokalna i državna razina su povezane’

Autor: Hina

Nositelj HDZ-ove liste za europarlamentarne izbore Karlo Ressler s ostalim je kandidatima u četvrtak obišao istočni dio Zagreba kako bi poslali poruku snažne povezanosti lokalne i državne razine te pokazali da su europski izbori u konačnici lokalni, jer se na njima odlučuje kako će živjeti svi građani.

“Vodit ćemo afirmativnu kampanju koja će biti usmjerena na konkretne i opipljive prednosti koje imaju hrvatski građani u svim dijelovima Hrvatske”, najavio je Ressler na konferenciji za novinare, pritom predstavivši prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Obilazak Zagreba kandidati su počeli u Sesvetama, gdje su vidjeli europske projekte koji se trebaju realizirati u istočnom dijelu grada, poput denivelacije pružnih prijelaza, modernizacije željeznice i novih vlakova koji će pridonijeti tome da prigradska naselja, poput Sesveta, budu što bolje povezana sa Zagrebom, dok se kroz projekt “Zelene i plave Sesvete” namjerava revitalizirati prostor industrijske zone bivše tvornice Sljeme i napraviti centar u kojem će građani moći boraviti, za što je osigurano 11 milijuna kuna iz EU fondova.

Poseban naglasak Ressler je stavio i na Znanstveno-učilišni kampus Borongaj za koji se planira proširenje s četiri na osam fakulteta, a projekt će se financirati isključivo sredstvima iz EU fondova.

Naglasio je i da je diljem Hrvatske preko 1,2 milijarde kuna usmjereno na obnovu, izgradnju novih studentskih domova i izgradnju kampusa.

“Bitna je priča da nema razdvajanja nacionalne i gradske razine. Ne može se u ovakav projekt ići ako iza ne stoji Vlada koja je preko ministarstava povukla sredstva iz EU fondova”, rekao je predsjednik gradskog HDZ-a Andrija Mikulić.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.