Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Petir otkrila: ‘Plenković mi je nudio mjesto na listi, ali pod jednim uvjetom’

Autor: Dnevno

Danas je posljednji dan za predaju kandidacijskih lista za izbor zastupnika u Europski parlament, Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste se mogu podnositi od 9 sati do ponoći, a do ponedjeljka navečer predano ih je 19.

Marijana Petir u ovom trenutku još nema dovoljno potpisa za predaju liste DIP-u. I dalje ih prikuplja, a broj zasad prikupljenih potpisa nije poznat.

“Mi smo u fazi prikupljanja potpisa, građani su se počeli organizirati potpuno spontano i prikupljati potpise. Potpisi i podrška stižu sa svih strana. Dobili smo rješenje Grada Zagreba da nam se odobre tri lokacija za sakupljanje potpisa pa pozivam sve koji me žele podržati da daju potpise danas na Trgu bana Jelačića, na Cvjetnom trgu i na Trgu kralja Tomislava”, kazala je za N1.

Objasnila je zašto izlazi s nezavisnom listom.

“Znate da sam dugo bila članica HSS-a, da me Krešo Beljak izbacio iz stranke jer sam se suprotstavila njegovoj tiraniji. Počeo je mijenjati vrijednosti stranke, tradiciju, uveo diktaturu proleterijata. Tako da sam ja ostala bez stranke”.

Potvrdila je da je bila pozvana na HDZ-ovu listu.

“Točno je da sam razgovarala s premijerom, ponudio mi je da budem na njihovoj listi, ali pod uvjetom da se učlanim u HDZ. Ja sam to odbila.”




“Ja sam demokršćanka, zemlja iz naroda, zastupala sam narod – takva će biti i moja lista. Želim pokazati da se politika može voditi pošteno, bez kompromisa s kojima se ne možete poistovjetiti”, zaključila je Petir.

Podsjećamo, do ponedjeljka u 20 sati, kada je DIP ‘zatvorio’ svoja vrata predano ih je 19, sve su stranačke, odnosno koalicijske, a nema neovisnih, odnosno listi grupe birača.

Među onima koji su predali liste su HDZ, SDP, Hrvatski suverenisti, Amsterdamska koalicija, Stranka Milana Bandića, HSLS, Čačićevi Reformisti i drugi.




Predaju lista za utorak službeno su najavili grupa birača na čelu sa sucem Mislavom Kolakušićem i šest stranaka – Most, Živi zid, Snaga, Blokirani, SDSS i Demokratski savez Srba. Neslužbeno, svoju će listu predati i koalicija Neovisnih za Hrvatsku (NHR) i Hrvatske stranke prava (HSP) te Marijana Petir, ukoliko do ponoć uspije skupiti pet tisuća potpisa, koliko je potrebno za pravovaljanost liste.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.