fbpx
foto: arhiva

Ovo je Pupovčev tim za Europski parlament! Šokirat će vas planovi koje tamo misli realizirati

Autor: dnevno.hr

I Milorad Pupovac svoju listu za Europski parlament ima, a namjere i planovi i više su mu no ozbiljni. Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Pupovac, očekivano nositelj je liste, no iznenađenje je svakako Dejan Jović koji se nalazi na drugom mjestu. Kao što je poznato radi se o profesoru s Fakulteta političkih znanosti i bivšem savjetniku predsjednika Ive Josipovića. Uz to, na listi su i saborski zastupnici Dragana Jeckov i Boris Milošević, ali i nekoliko načelnika općina u kojima obitava većinom srpsko stanovništvo. Osim toga, tu je i predsjednik Zajedničkog vijeća opžina Srđan Jeremić. Lista u cijelosti izgleda ovako: Milorad Pupovac, Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić-Voloder, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić. Inače, Pupovac je kazao kako se nada da bi SDSS mogao osvojiti jedan mandat na svibanjskih izborima.

”Samostalna demokratska srpska stranka računa da na temelju aktualnog stanja može osvojiti jedan mandat na izborima za Europski parlament, što bi bilo veliko postignuće ne samo za Srbe u Hrvatskoj već i za Srbe na području bivše Jugoslavije jer bi to bio prvi Srbin ili Srpkinja u Europskom parlamentu”, izjavio je za Sputnik čelnik SDSS-a Milorad Pupovac. Kako je nastavio u sadašnjim okolnostima Europe, europske politike i Srba uopće to je po njemu od presudne važnosti za ostvarivanje prava Srba u Hrvatskoj, poštovanje onoga što je sadržaj pristupnih ugovora Hrvatske sa Eu, ali i od presudne važnosti za politiku proširenja za druge dijelove bivše Jugoslavije, uključujući i Srbiju. Po njemu, broj od oko 60 tisuća osvojenih glasova minimun je za osvajanje  „prvog srpskog mandata“ u Europskom parlamentu.” Najveći dio glasova će doći iz Hrvatske, ali također očekujem da će dio glasova doći i od ljudi koji su u izbjeglištvu ili na privremenom radu u Bosni i Hercegovini, Srbiji ili drugim zemljama, poput Austrije i Njemačke“, rekao je Pupovac čija stranka računa na suradnju sa svim opcijama slične lijevo, liberalne orijentacije zu Europskom parlamentu. no, otvoreni su i za suradnju sa svim strankama i grupacijama koje „rade na povećanju ravnopravnosti članica EU, povećanju ravnopravnosti građana na prostoru EU i smanjenju napetosti na kontinentu“.


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.