fbpx
Screenshoot

OD OVOGA ĆE GORJETI SUDAČKA SCENA: Kolakušić povukao najradikalniji potez do sada

Autor: dnevno.hr

DO sada su podaci o kojima govori bili skriveni, kaže sudac.

Gostujući na N1 televiziji sudac zagrebačkog Trgovačkog suda te prvi čovjek Udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić otkrio je zašto je usred kampanje za europske izbore odlučio podiću kaznenu prijavu protiv predsjednika suda na kojem radi Nine Radića. “Da bi pravosuđe moglo funckionirati i moglo ostvarivati svoju ulogu ono mora biti odijeljeno od manipulacije. Mi imamo uvodenu automatsku dodjelu predmeta, no na hrvatski način. Predmet dođe na sud i softver na temelju unaprijed određenih paramatera daje sucu predmet. Tu postoji iznimka da predmet može doći isključivo jednom, unaprijed određenom sucu”, rekao je Kolakušić objasnivši pritom zašto je ta iznimka omogućena.

“Da bi određeni krivci mogli ostati nedužni, da bi neki mogli unaprijed dobiti. Samo kada točno odaberete suca s kojim ste u dobrim odnosima, samo tada možete bit sigurni u ishod. Vi nekoliko sudaca možete popuniti najjednostavnijim predmetima i oni normu srede za nekoliko dana, a neposlušnima, koji nisu poput tri majmuna, dajete najteže. Manipulacija predmetima je smrt Hrvatske.Radi se o utjecaju na dodjelu predmeta, u razdoblju od dvije godine 7113 predmeta je bilo podijeljeno tako da ih je mogao dobiti samo jedan sudac. Ukupno je sporova na sudu bilo negdje oko 50, 60 tisuća”, objasnio je Kolakušić dodajući da je njemu oduzeto 300 predmeta, od kojih je većina bola pred dovršetkom. Dodijeljeni su sucu koji će samo kliknuti, i opet je to, tvrdi Kolakušić bila dodjela s iznimkom, a tom se metodom netko u par dana domogne 50,60 posto norme. Njegov je cilj, ističe nadalje očistiti Hrvatsku od sveg tog zla, a korupciju vidi kao probleatičnuu i svim porama društva. ”Hrvatska ne bi mogla biti opljačkana bez ovakvog načina funkcioniranja pravosuđa”, smatra Kolakušić koji je usput otkrio i zašto o tome tek sada progovara. Naime, kako kazuje  do sada je mogućnost da se otkriju podaci ovoga tipa bila skrivena. Osvrnuo se i na ankete prema kojima je njegova lista za svibanjske euroizbore nešto ispod praga. “Te ankete nemaju nikakve veze niti s realnošću niti sa stvarnošću. Proveli smo svoje ankete, one pokazuju nešto sasvim drugo, tri mandata i mi vjerujemo u to”, zaključio je Kolakušić.


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.