foto: arhiva

NAPADA LI TO PUPOVAC RUŽU? Žestoko se obrušio na desnicu

Autor: Dnevno

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nositelj stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac još je jednom uzburkao javnost, a smatra da osobito trebaju biti zabrinute susjedne zemlje i svi koji vjeruju u demokraciju.

Poručio je kako je zadovoljan kampanjom i rezultatima na EU izborima te upozorio kako jačanje krajnje desnice, koja stvara neravnotežu, treba zabrinuti ostale političke opcije.

Pupovac je ustvrdio kako je činjenica da se dobar dio biračkoga tijela priklonio krajnjoj desnici, što je stvorilo neravnotežu na političkoj sceni zbog koje se svi trebaju zabrinuti. Trebaju se zabrinuti svi nad tim procesom koji se događa u našoj politici, od centra do lijevog centra, rekao je.

“Iako taj proces nije drastičan kao u drugim, susjednim zemljama, sasvim sigurno nije ohrabrujući, no nije ni takav da ne bi trebao biti razlog za zabrinutost svih onih koji smatraju da je politička ravnoteža nužna za funkcioniranje demokracije“, poručio je.

Dodao je kako je SDSS, koji je po izlaznim anketama dobio 1,66 posto glasova, postigao vidljivost koju nije imao, kao i političke ciljeve koje dosad nije uspijevao postići.

Također je rekao da su ojačali biračko tijelo unatoč odlasku ljudi i smrtnosti.

Ocijenio je kako su u oko 95 posto biračkih mjesta rezultati za SDSS bili bolji nego prije pet godina.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.