fbpx
facebook

Matija Posavec: Na izbore ne idemo s obećanjima koja “ne drže vodu”, već novim i konkretnim idejama i projektima

Autor: Dnevno/ Dr. K.

Nositelj HNS-ove liste za europske izbore i međimurski župan Matija Posavec poručio je u ponedjeljak iz Siska kako njegova stranka na izbore izlazi s novim politikama, novim vrijednostima i ljudima, s namjerom da izborima ne pristupaju s novim obećanjima koja “ne drže vodu”, već novim i konkretnim idejama i projektima.

Zbog toga su na listi HNS-a, rekao je Posavec, mladi ljudi koji iza sebe imaju rezultate, koji imaju što reći i koji su već uredili jedan sustav pravednosti u svojim lokalnim sredinama, koji i stranka promovira.

Naglasio je da EU ne smije biti samo zajednica država, već zajednica istih vrijednosti i ravnopravnosti, sustava kojega treba ostvariti i u Hrvatskoj. Upravo stoga, dodao je, HNS-ovi kandidati ne bave se poviješću i “gdje je tko bio 1941.”, već onim gdje Hrvatska mora biti 2025. ili 2030. godine.


Kao primjer dobre lokalne politike spomenuo je grad Sv. Nedelju, čiji je dogradonačelnik Davor Nađi također HNS-ov kandidat za europarlamentarca, a koji je kao najveći uspjeh gradske politike spomenuo porezna rasterećenja za poduzeća i građane.

“Ukinuli smo pet vrsta poreza, u kategoriji prireza, komunalnih doprinosa i komunalne naknade. Tako je grad postao atraktivniji za investicije, ali i jeftiniji za život. Za dvije godine očekujemo 1600 novih radnih mjesta, što je za grad od 20.000 stanovnika mnogo, jer već imamo oko 9.000 zaposlenih”, rekao je.

U Europskom parlamentu zauzimao bi se, najavljuje, za manje regulacije i poreznih opterećenja od razine Europske unije do lokalne razine. “I za Sisak, koji je na početku ulaganja u nove industrije, mislim da bi bilo važno stvoriti poticajnu klimu za nove investicije. Zahvaljujući e-dozvolama, kod nas se sada građevna dozvola može dobiti bez papirologije, u kratkom roku za 0 kuna”, rekao je Nađi.

Autor:Dnevno/ Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.