Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Beljak: ‘Opozicija može pobijediti na nadolazećim izborima i poslati HDZ u ropotarnicu povijesti!’

Autor: Hina

Predsjednik HSS-a i kandidat Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament Krešo Beljak danas je u Dubrovniku izjavio kako su predstojeći izbori prilika da opozicija odnese pobjedu te u ropotarnicu povijesti pošalje HDZ koji je unazadio i uništio Hrvatsku učinivši je pograničnom krajinom Europske unije.

“Hrvatska je u posljednjih tridesetak godina sa sredine ljestvice europskih zemalja po razvijenosti pala na posljednje mjesto”, ustvrdio je Beljak na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije. Sve istočnoeuropske zemlje su, kaže, danas ispred nas. “Naša je koalicija jedina koja nudi Hrvatsku kao dio razvijene, napredne, prosperitetne i moderne, ujedinjene Europe. Svi ostali nude nešto drugo: ili izlazak Hrvatske iz EU-a, što bi bila potpuna katastrofa, ili pak Hrvatsku unutar ‘istočnoeuropske unije’. Mi to ne želimo i jedini nudimo Hrvatsku po uzoru na visokorazvijene zapadnoeuropske države”, rekao je Beljak koji, međutim, nije hto prognozirati broj mandata na predstojećim izborima.

“Naše biračko tijelo vrlo je složeno i čini 75 posto onih koji nisu zadovoljni smjerom kojim Hrvatska ide. Ako se ti ljudi odluče na masovniji izlazak, naš će rezultat biti bolji”, zaključio je Beljak.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.