fbpx

Nemoralni glazbenik koji je navodno pokušao ušmrknuti svoga oca i druge zanimljivosti iz glazbe…

Autor: dr. sc. Rick Sanchez

Keith Richards pokušao je ušmrknuti svog oca, a Ozzy Osbourne ušmrkavao je mrave.

51. Gitarist The Rolling Stonesa Keith Richards je u intervjuu 2006. ustvrdio da je pokušao ušmrknuti pepeo svog kremiranog oca. Reakcija javnosti bila je zgražanje, a njegov menadžer je morao izjaviti da se radilo o šali.

 

52. Jim Morrison je u dobi od tek 4 godine svjedočio fatalnoj automobilskoj nesreći u kojoj je stradala indijanska obitelj. U nekim od svojih budućih pjesama (Ghost Song i Peace Frog) osvrtao se na to.


 

53. Jedna od najbizarnijih optužbi za nemoralno ponašanje rock zvijezda uključuje Led Zeppelin. Dvadeset i sedmog srpnja 1969. Led Zeppelin odsjeli su u poznatom hotelu Edgewater u Seattleu (Washington). Tamo su imali raskalašene zabave. Inače, hotel je u prošlosti dopuštao gostima da pecaju iz sobi na sjeveru hotela što mu je bila posebna atrakcija.

Na zabavi nakon koncerta na festivalu došlo je do bizarnog incidenta. Članovi Led Zeppelina ulovili su mnogo morskih pasa (preko 30ak), a jedan od članova seksualno je zlostavljao obožavateljicu ulovljenom ribom. Ova priča postala je kontroverzna, ali je jedini dokaz o tome priča menadžera skupine Richarda Colea. Četiri godine kasnije skupina je zabranjena iz hotela jer su ulovljene ribe ostavili svuda – po dizalima, ormarima, kadama, pod krevetima, televizorima i sl.

 

54. Nemoralno i bizarno ponašanje rock zvijezda često nadilazi zdrav razum. Godine 1984. pjevač Ozzy Osbourne pridružio se Mötley Crue na turneji, a prilikom odsjedanja u hotelu natjecao se s raskalašenim Nikki Six u ekstremnom ponašanju. Sixx se navodno zapalio, a Osbourne je počeo ušmrkavati mrave s pločnika.

 
55. Prilikom početka američke turneje The Beatlesa s njima se sprijateljio Bob Dylan. On ih je nagovorio da puše marihuanu uvjeren da su vječito napušeni. Iako nisu, članovi skupine su prihvatili ponudu.

 

56. Elvis Presley htio je postati federalni agent nakon bizarne samoinicijative. Naime, Bijeloj kući je poslao rukom napisano pismo u kojem je želio sastanak s američkim predsjednikom Richardom M. Nixonom. U njemu je tražio da mu da ulogu u borbi protiv droge i komunizma. 
 

57. Kompanija Nike je u reklamnoj kampanju 1987. do 1988. namjerno koristila pjesmu Revolution Beatlesa, a same reklame su namjerno snimljene kao da se radi o kvaliteti iz 1960ih (crno-bijele, zrnate).

 

58. Frank Sinatra odbio je pjevati pjesmu koju je napisao Paul McCartney. Prema Sinatrinim riječima, rock’n’roll je pjesma za kret**** i g****. McCartneyevu snimku je nakon pet sekundi ugasio misleći da se radi o neslanoj šali. Kasnije priznao da je napravio pogrešku.

 

59. Prvotno ime benda Muse bilo je Rocket Baby Dolls. Koristili su ga na svom prvom bendu, bitci bendova u lokalnom gradu.

 

60. Uz Franka Sinatra vezuje se još jedna angedota. Navodno je zbog svađe s JFK-om, točnije njegovim bratom Robertom Kennedyem koji se proslavio progoneći mafiju, postao republikanac. Iako je u početku bio demokrat, pa čak i navodno nagovorio svoje mafijaške prijatelje da poguraju određene savezne države (Illinois i West Virginiju) za Kennedya, u kasnijim izborima podržavao je Richard M. Nixon, Ronalda Reagana i Georgea Busha.

 

 

Povijesni feljton:

100 nepoznatih stvari o glazbi – dio VI

Nemoralni glazbenik koji je navodno pokušao ušmrknuti svoga oca i druge zanimljivosti iz glazbe…

Dnevne zanimljivosti:

Kronologija tuberkuloze

Znate li za Židovku koja je živjela gotovo sto godina i imala preko 1400 potomaka?

Misli za današnji dan:

‘Iskrenost je skup dar – nemoj ga očekivati od nepoštenih ljudi’ 

‘Onaj tko bi dao slobodu za sigurnost ne zaslužuje niti jedno niti drugo’

‘Osoba je pametna; ljudi su glupi’

‘Vjeruj onima koji traže istinu no sumnjaj u one koji je nađu’

Povijesni fotokutak:

FOTO: Pogledajte mladog Adolfa Hitlera u osnovnoj školi, ima tek 11 godina 

Povijesni videokutak:

VIDEO: Pogledajte jedinu ostavku američkog predsjednika u povijesti 

VIDEO: Bitka u kojoj je Julije Cezar pobijedio svog suparnika Pompeja 

{|[nadanasnjidan]|}08-09{|[/nadanasnjidan]|}

Autor:dr. sc. Rick Sanchez
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.