fbpx

Novi broj History.info – još veći i još bolji!

Autor: History.Info

Samuraji, Hrvatska, tajne službe i supervojnici...

Od 17.7. pa do  01. 9. 2015. možete za samo 14 kuna kupiti novi broj mjesečnika History.info. Ljetni broj vam nudi 84 bogate stranice najsuvremenijeg dizajna s više od 700 ilustracija te teme o kojima se do sada nije pisalo.

Časopis je od sada na širem formatu jer ste vi to tražili! Također, iskoristite posebnu ponudu i pretplatite se na časopis – godišnja pretplata iznosi manje od 100 kuna (8 kuna po broju) čime ušteđujete nevjerojatnih 43%!

U trećem broju časopisa History.info pročitajte sve o legendarnim časnim ratnicima – samurajima.


Samuraji su postali najprepoznatljiviji dio istočnjačkih civilizacija, a bili su ratnici vođeni čvrstom osobnom filozofijom. U ovom broju donosimo i priču o počecima slavne engleske špijunske tradicije u doba kraljice Elizabeth (Elizabete) Tudor. Serijal o Waffen-SS ovaj puta otkriva kako je SS organizacija bila povezana s zločinima, i zašto je kao takva osuđena nakon rata. Bašćanska ploča dragulj je hrvatske pismenosti ali i čitavog glagoljaštva. Pročitajte i priču koja objašnjava malo poznate veze Nizozemske i Irske pa ćete saznati što narančasta boja predstavlja na irskoj zastavi. Donosimo i priču o Abelu Tasmanu, istraživaču koji je otkrio Tasmaniju i Novi Zeland, ali nije uspio otkriti obalu Australije. Iz rubrike zabava pročitajte priču o mračnoj ratnoj fantaziji, u kojemu umirući Treći Reich privremeno spasi otkriće procesa za stvaranje supervojnika.

Iz događaja koji su se dogodili ovog ljeta čitajte i:

  • kraj rata za nezavisnost Hrvatske
  • carstva i ratovi u Indiji
  • nebeska otrkića: novi planeti i mjeseci
  • divlja granica: širenje SAD na zapad
  • staza u svemir: istraživanje svemira
  • britanski kolonijalni ratovi
  • tri čovjeka hrvatske narodne povijesti

Osim toga, u časopisu History.info saznajte nepoznate stvari o poznatom, otkrijte što se dogodilo na današnji dan i koja su najnovija povijesna otkrića u rubrici povjestice.

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru, te iskoristite ponudu i uzmite godišnju pretplatu za manje od 100 kuna! Pretplatiti se možete na dva načina:

  • na telefon 01/5556-521
  • na mail: [email protected] (poslati ime i prezime, adresu, OIB, broj telefona i broj izdanja na koji se želite pretplatiti)

Nadam se da ćete u hladu uživati u u ovom broju časopisa History.info koliko je i uredništvo uživalo u njegovu pripremanju.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.