Theodoreu Rooseveltu umrle supruga i majka istoga dana u istoj kući – 1884.

Autor: dnevno

Budućem predsjedniku bilo je u tom trenutku samo 25 godina. Tako je teško bio pogođen da je na duže vrijeme otišao tugovati.

Na današnji dan 1884. godine kasnijem su američkom predsjedniku Theodoreu Rooseveltu umrle supruga i majka. Radilo se o velikoj tragediji, jer su mu obje najbliže osobe umrle istog dana, u razmaku od samo nekoliko sati. Supruga mu je umrla u dobi od samo 22 godine, i to dva dana nakon što je rodila njihovu kćer Alice Lee Roosevelt. Uzrok smrti bila je neka vrsta zatajenja bubrega, čije je razvijanje bilo zamaskirano trudonoćom. Srećom, kći je preživjela, a kasnije je dosegla dob od čak 96 godina.

Rooseveltova majka umrla je jedanaest sati ranije, u tri sata ujutro istog dana. Uzrok majčine smrti bio je trbušni tifus. Vrlo je tragična i činjenica da su obje te žene umrle u istoj kući, Rooseveltovoj rezidenciji na Manhattanu. Budućem predsjedniku bilo je u tom trenutku samo 25 godina. Tako je teško bio pogođen da je na duže vrijeme otišao tugovati. Boravio je jedno vrijeme čak i kao svojevrsni kauboj na području Dakote, gdje je posjedovao brvnaru.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.