fbpx

“The Rock and Roll Hall of Fame” uveo prve članove – 1986.

Autor: dnevno

Sveukupno je prve godine u "The Rock and Roll Hall of Fame" uvedeno 16 osoba. Svečanost povodom njihovog uvođenja održana je na današnji dan u hotelu Waldorf-Astoria u New Yorku.

Na današnji dan 1986. godine “The Rock and Roll Hall of Fame” svečano je uveo svoje prve članove. Bili su to u kategoriji izvođača: Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, The Everly Brothers, Fats Domino, Sam Cooke, Ray Charles i James Brown. U kategoriji neizvođača uvedena su dvojica DJ-a: Alan Freed i Sam Phillips. U kategoriji životnog djela uveden je John Hammond, a u kategoriji tzv. „ranih utjecaja“ (early influences) uvedeni su Jimmie Rodgers, Jimmy Yancey i Robert Johnson.

Sveukupno je prve godine u “The Rock and Roll Hall of Fame” uvedeno 16 osoba. Svečanost povodom njihovog uvođenja održana je na današnji dan u hotelu Waldorf-Astoria u New Yorku. Do danas se broj uvedenih osoba u “The Rock and Roll Hall of Fame” povećao na više od 700. Važno je napomenuti da postoji uvjet po kojem mora proteći više od 25 godina od objave prvog glazbenog djela da bi neka osoba mogla biti uvedena u “The Rock and Roll Hall of Fame”.


Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.