Na današnji dan preminuo je Siniša Svilan, svestrani novinar, urednik i voditelj

Autor: Dnevno

Siniša Svilan, rođen je 29. svibnja 1960. godine u Trogiru, a iznenada je preminuo 30. lipnja 2016. godine. u Beogradu. On se naime tog jutra samo srušio i nakon bezuspješne reanimacije preminuo. Uzrok smrti, sumnja se, srčani je udar.

Svilan je bio poznati hrvatski novinar, urednik i voditelj koji se novinarskom praksom počeo baviti nakon diplome s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Svoju karijeru započeo je na Radiju 101, a izvještavao je i za ratni Radio Sunja.

Na HTV dolazi 1992. godine te vodi emisiju Dobro jutro, Hrvatska. Bio je scenarist i novinar u Latinici, a od 1998. urednik i voditelj Glamour Caffea, prvo na TV Mreži, potom na HTV-u.

Uređivao je i zabavni program HTV-a 2005. godine dok je od listopada iste godine do rujna 2012. obnašao poziciju direktora programa Nove TV. Surađivao je i u hrvatskim tiskanim medijima kakvi su Jutarnji list i Globus.

Svilan je umro u Beogradu, u kojem je četiri godine bio direktor programa Pink televizije.

(VIDEO) Na današnji dan otišla je legenda! Od njega je učio i Klopp, a navijače je branio od jugomilicije




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.