fbpx

HISTORY.INFO – novi povijesni mjesečnik na svim kioscima!

Autor: History.Info

Povijest kakvu niste čitali - na svim kisocima!

Od 8. 5. pa do 11. 6. 2015. možete za samo 14 kuna kupiti prvi broj mjesečnika History.info. On vam nudi 84 bogate stranice najsuvremenijeg dizajna s više od 550 ilustracija te teme o kojima se do sada nije pisalo.

U prvom broju časopisa History.info pročitajte sve o megalomanskim ambicijama Josipa Broza Tita da stvori vlastiti balkanski komunistički imperij! Zašto su Tita prozvali izdajnikom i heretikom? Kako su nastale najzloglasnije elitne jedinice Trećeg Reicha, poznate po svojoj ulozi u zločinima? Što je prava istina o običaju danka u krvi, devširme, koja se provodila i na osvojenim dijelovima ovih prostora? Saznajte sve o Teslinom otkriću signala s drugog planeta te nesretnoj Afroamerikanki čiji je smrtonosni rak omogućio brojna medicinska otkrića! Pročitajte i o mračnoj igri preživljavanja inspiriranoj srpskom opsadom Sarajeva!

Za časopis History.info u prvom broju pišu i dr. sc. Josip Jurčević, vanjski suradnik Odsjeka za povijest Hrvatskih studija, koji otkriva koji je bio prvi pravi svjetski rat te dr. sc. Darko Polšek, predstojnik Katedre za antropologiju FFZG, koji piše o propasti civilizacije Uskršnjih otoka, poznatih po velikim kamenim glavama predaka.


Iz događaja koji su se dogodili ovog mjeseca čitajte i :

  • utrka u atomskom naoružanju (nuklearni top i termonuklearni pokusi)
  • kraj Napoleona i kraj trgovačkih republika (uključujući Dubrovačke Republike)
  • kraj Trećeg Reicha (od samoubojstva Hitlerovog najvrednijeg suradnika do bezuvjetne predaje)
  • najznačajniji datum moderne katoličke povijesti (Fatimske tajne i atentat na papu sv. Ivana Pavla II.)
  • Hitlerovi asovi (Enigma, Guderianovi panzeri i najveći njemački podmornički as)

Osim toga, u časopisu History.info saznajte i sve o najnovijim povijesnim otkrićima, pogledajte pad Kraljevine Jugoslavije u fotografijam, saznajte nepoznate stvari o poznatom, naučite što je značila 70. godišnjica kraja Drugog svjetskog rata u Europi te saznajte što se dogodilo na današnji dan.

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru.

History.info novi je projekt nakladničke kuće Portal dnevno d.o.o. u kojemu niz mladih povjesničara na ideološki neopterećen način obrađuje teme iz svjetske i lokalne povijesti te se ne ustručava nepristrano pristupiti kontroverznim temama.

Velik je problem povijesne znanosti što se ona prestala baviti pitanjima dugotrajne povijesti i izgubila je svoju nekadašnju ulogu u društvu kao učiteljica života. History.info popularizira teme iz povijesti i povezuje ih sa suvremenim životom.

Nadam se da ćete uživati u čitanju časopisa koliko je i uredništvo uživalo u njegovu pripremanju.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.