fbpx

HISTORY.INFO – novi broj na svim kioscima!

Autor: History.Info

Povijest kakvu niste čitali - na svim kioscima!

Od 13. 6. pa do 15. 7. 2015. možete za samo 14 kuna kupiti novi broj mjesečnika History.info. On vam nudi 84 bogate stranice najsuvremenijeg dizajna s više od 525 ilustracija te teme o kojima se do sada nije pisalo. Prvi broj History.info naišao je na pohvale čitatelja i interes da časopis ima još više sadržaja na čemu se uredništvo iskreno zahvaljuje.

U drugom broju časopisa History.info pročitajte sve o malo poznatim stvarima o znamenitom izumitelju Nikoli Tesli.

Nikola Tesla protivio se većini tadašnje znanosti, najavljivao je fantastične izume, a simpatizirao je vlast Karađorđevića u Jugoslaviji. Pročitajte i nastavak serijala o Waffen-SS, koji ovaj put pokriva pretvaranje organizacije u posebne odrede koji će za Drugog svjetskog rata postati produžena ruka njemačke politike genocida. U ovom broju imamo i veliki prilog o sengoku jidai, japanskom feudalnom dobu zaraćenih vitezova, ovjekovječenom u filmovima Kurosawe i kompjutorskim igrama. Čitajte i o tome kako je izgledao obiteljski život u doba Tudora te kakav je bio humanističko-renesansni ideal ponašanja. U časopisu je i priča o francuskoj nasljednici koja je umjesto kraljice, postala zaljubljena u vođu pobunjenika. Pročitajte i prilog o sovjetskoj klasifikacije shizofrenije koja i danas omogućuje da se politički disidenti  zatvaraju u psihijatrijske ustanove. Donosimo prilog i o četiri velike erupcije iz 19. i 20. stoljeća – jedna od njih proizvela je najglasniji zvuk u povijesti, dok je druga uzrokovala malo ledeno doba.


Iz događaja koji su se dogodili ovog mjeseca čitajte i :

  • proces dekolonizacije (nezavisnost novih zemalja)
  • raspad SFRJ (od prijetećeg Miloševićevog govora na Gazimestanu do pada američkog lovca)
  • osvajanje svemira (prve žene u svemiru i jedina pogiblja ljudi u svemiru)
  • smrti rimskih vojnika i careva (uključujući najpoznatiju zasjedu u povijesti, rimski poraz kod Trazimenskog jezera)
  • doba arapskog kalifata (uključujući smrt proroka Muhameda)

Osim toga, u časopisu History.info saznajte nepoznate stvari o poznatom, otkrijte što se dogodilo na današnji dan i koja su najnovija povijesna otkrića.

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru.

Nadam se da ćete uživati u u ovom broju časopisa History.info koliko je i uredništvo uživalo u njegovu pripremanju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.