Foto: Ministarstvo branitelja

ŽRTVE SU BILE VEZANE ŽICOM: Stižu mučni detalji o novoj masovnoj grobnici

Autor: S.V.

Novootkrivena masovna grobnica na divljem deponiju u Boboti kraj Vukovara, za sada je otkrila deset žrtava. Obzirom da je istražen tek dio lokacije, smatra se da to nije konačna brojka.

Kome pripadaju pronađeni ostaci i tko su bile žrtve, saznat će se tek nakon detaljne obrade i identifikacije.

U međuvremenu, javnost doznaje sve više detalja o ovom mučnom otkriću. Za pronalazak grobnice je zaslužna SOA ((Sigurnosno-obavještajna agencija), koja je i inače angažirana u ovakvim zadaćama, piše 24 sata.

Foto: Ministarstvo branitelja

Žrtve pronađene u plitkom grobu

Na ovom području kopali su 28 dana, a riječ je o velikoj lokaciji. Do sada su iskopali 2/3 lokaliteta, a ostatke 10 ubijenih našli su u plitkom sloju, pa se očekuje da bi mogli pronaći još ljudskih ostataka. Svih 10 tijela imala su vezane ruke i noge metalnom žicom.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila Ljiljana Alvir izrazila je žaljenje obiteljima koje i ovoga puta među žrtvama neće prepoznati svoje najmilije, te kazala kako im preostaje nada da će se i oni ubrzo pronaći. Pritom je istakla brojne lokalitete koji se moraju pretražiti, uključujući i Ovčaru 2.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.