Foto: Screenshot

ZNATE LI ŠTO JE RAMBO AMADEUS UČINIO ’92.? Prekinuo koncert u Beogradu, pa psovao Srbima mater: ‘Bombe po Dubrovniku, a vi se zabavljate’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Kultni crnogorski glazbenik specifičnog izričaja Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus, više je desetljeća velikom broju obožavatelja diljem cijele regije bio poput ikone. Ipak, samo jedan neprimjeren potez doveo je do toga da se njegova kompletna karijera dovede pod upit, a dio obožavatelja mu okrene leđa.

Naravno, riječ je o, kako je sam kazao, “pipkanju, pljeskanju ili štipkanju” producentice Lejle Kašić koja ga je optužila za seksualno napastovanje prilikom snimanja jedne emisije.

Odgovorio na optužbe, pa se dodatno “potopio”

Incident je u rekordnom roku buknuo po medijima i društvenim mrežama, a na svom se profilu oglasio i sam Rambo Amadeus s isprikom koja to zapravo i nije. O svemu je kao ambasador dobre volje obavijestio UNICEF s kojim je, kaže, do daljnjega suspendirao suradnju, a usput je prema Lejli Kašić uputio čitav niz otrovnih strelica.

Iako je iz njegova statusa razvidno kako je svjestan da će njegov način obraćanja biti proglašen čistim seksizmom, Rambo je preuzeo taj rizik. No, to nije prvi put.

Najveće šanse za, u najmanju ruku, krah karijere, Rambo je imao 1992. kada se u pola koncerta obrušio na velikosrpsku politiku. Naime, u najopasnijim, ratnim vremenima naglo je prekinuo festival “Beogradsko proljeće” i to u trenutku nastupa pjevačice Bebi Dol kako bi svima dao do znanja o nesreći koja je, u trenutku glazbe i zabave u susjednoj Srbiji, snašla bombardiranu i granatiranu Hrvatsku i BiH.

Svjesno riskira?

“Imam dvije minuta da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater”, uzviknuo je Rambo Amadeus 1992. usred Beograda.

Ovaj pjevač i tekstopisac bio je svjestan težine izgovorenih riječi, kao i činjenice da će ga, obzirom da je sve išlo izravno u eter Radiotelevizije Beograd, čuti cijela Srbija. Iako je Rambo ovo izgovorio u vrijeme tvrdog, Miloševićevog režima, nije bilo previše iznenađenja oko ovog istupa jer ako je itko mogao javno odaslati ovakvu poruku, onda je to bio on.




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.